Internetmillioner kommer til undsætning, hvor andre giver op

I alt 200 millioner kroner skal over de næste fire år give internet til borgere i udkantsområderne.

Omkring 160 borgere i den tyndtbefolkede del af Mariagerfjord Kommune fik onsdag bevilliget næsten seks millioner kroner til udrulning af bredbånd, så internetforbindelsen i området kan styrkes. Pengene kommer som en del af regeringens aftale om ”Vækst og udvikling i hele Danmark”.

En 15 år lang kamp for hurtigere internet, rykkede i dag et skridt nærmere for en gruppe borgere ved Hadsund. 161 husstande i Mariagerfjord Kommune har fået tilskud på næsten seks millioner kroner fra Regeringens Bredbåndspulje. Det betyder, at gruppen af borgere snart kan nyde godt af - hvad der for mange er en ganske basal ting - internet.

 

- Det er mobilselskaberne, det er bredbåndselskaberne, det er teleselskaberne, som først og fremmest har den her opgave. Men der er områder i Danmark, hvor de ikke kan komme ud, hvor det simpelthen er for dyrt for teleselskaberne at lægge bredbåndsforbindelser ud, siger teleminister Lars Christian Lilleholt fra Venstre.

167 projekter har søgt om at få del i puljemidlerne. Af dem har 31 fået tilskud. De kommende tre år vil der hvert år blive givet yderligere 40 millioner kroner i tilskud til udvalgte projekter. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland