Bestyrelsen prikkede til nedslidt Gaarde: Jeg overvejede det selv

Allan Gaarde fortæller, at han selv har overvejet at søge nye udfordringer, og da bestyrelsen for nyligt kom til ham, vidste han, at det var tid til at stoppe.

Allan Gaardes tid som sportsdirektør i AaB er forbi. Det meddelte de to parter tirsdag formiddag. Og ifølge den nu tidligere sportsdirektør har han selv overvejet, om det var på tide at søge nye udfordringer.

- Det er egentlig en tosidet beslutning. Jeg har i længere tid gået i forhandlinger med mig selv om, hvorvidt det var på tide at forfølge en ny udfordring. Da bestyrelsen så prikkede til mig og fortalte, at de ville lave ændringer i det sportslige setup, så var vi enige om, at det var tid, forklarer Allan Gaarde til TV2 Nord.

Det er med et smil på læben, han ser tilbage på knap 6,5 år som ansvarlig for den sportslige ledelse i AaB, men erkender samtidig, at jobbet har været opslidende på den tidligere AaB-spiller.

- Jeg havde selv for noget tid siden sagt til bestyrelsen, at jeg havde brug for at få ladet batterierne op, og at jeg gerne ville holde ferie i hele februar måned næste år, siger Gaarde.

Dialog indledt for nyligt

Allan Gaarde har i fan-kredse nydt stor ros for sit seneste transfervindue med tilgange af blandt andre Iver Fossum, Patrick Olsen og en permanent aftale med Lucas Andersen. Derfor kan det også virke overraskende, at skilsmissen mellem de to parter sker netop nu.

- Jeg ser det lidt som to parter, der står på et dansegulv og lurer, og bestyrelsen viste først modet og kom og bød mig op til dans. Jeg har haft mine overvejelser længe, men det er først for nyligt, at dialogen om ændringer i det sportslige setup er indledt, lyder det fra Allan Gaarde.

Blandt transfers findes dog også fejlskud som Marcus Holgersson, Pavol Safranko, Marco Meilinger og Filip Lesniak.

Selvom 44-årige Allan Gaarde har gået med tanker om nye udfordringer, ser han ikke sine dage i topfodbold som talte. Men han erkender, at jobbet har været til tider opslidende:

- Det er et krævende job, og det er også noget der har taget alt min energi og vågne tid. Når man har familie og en knægt på fem, så er der nogle overvejelser om, hvad prisen er for det. Det er opslidende, og 6,5 år i en toplederstilling er langt over gennemsnittet, og det er der en grund til.

- Når det så er sagt, så har jeg været utroligt glad for jobbet og livsstilen. Jeg vidste godt, at det ikke var et livsjob, og det var en stilling til låns. At kunne aflevere AaB i den her forfatning med, hvad jeg ser som den bedste spillertrup i min tid som sportsdirektør, det er jeg meget stolt over, lyder det fra Allan Gaarde.

Ferie i noget tid

Hvad der nu skal ske for Allan Gaarde er uvist. Han afskriver dog ikke muligheden for at fortsætte i fodboldbranchen. Men jobbet kan også ligge et andet sted. 

- Det kan være bredt. Det skal give mening, og så skal det være en mulighed for at forfølge en drøm. Jeg kan stadig godt lide at vinde i fællesskab med andre, og det er stadig min drivkraft.

- Jeg skal bruge den kommende tid på at holde noget ferie, så er jeg sikker på, at det nok skal komme til mig.

Allan Gaarde blev ansat som sportslig ansvarlig i 2013.


Seneste nyt

fra Nordjylland