Jobcenterchef vil ikke sende unge i nyttejob

Foto: TV2/Nord

I Rebild Kommune undgår de unge arbejdsløse at blive sendt ud til nyttejob, hvis det står til chefen for det lokale jobcenter.

Arbejdsløse unge skal ikke klippe hæk og feje gader, hvis det står til jobcenterchefen i Rebild Kommune. Det skriver DR Nordjylland.

For selv om politikerne på Christiansborg har besluttet, at arbejdsløse unge skal i nyttejob, vil jobcenterchef Jesper Dahlgaard hjælpe på en anden måde.

- Vi vil hellere forsøge at sende dem i en uddannelsesrettet praktik, siger han til DR Nordjylland.

Hvis en ung arbejdsløs vil være mekaniker, så vil kommunen hjælpe med af finde en praktikplads på et værksted. Det vil hjælpe den unge bedst, mener jobcenterchefen.

- Vores største udfordring med de unge er, at de frafalder en uddannelse. Kan vi bruge tiden på at klæde de unge bedre på med for eksempel en praktikplads, så synes vi, det er langt bedre, siger Jesper Dahlgaard til DR Nordjylland.

En ung kan kun være i praktik en måned det samme sted, men Jesper Dahlgaard tror, at mange af de unge efter den måned bliver enige med praktikstedet om et lønnet job på minimum 12-15 timer.

Dermed får arbejdspladsen en motiveret ung, som de kender, og den unge får samme indtægt, som han eller hun vil få i et nyttejob for 37 timers arbejde.

- Den skræmmeeffekt eller motivationseffekt, der ligger i et nyttejob, kan vi også opnå ved en praktik. Men kan vi bruge tiden på at klæde de unge bedre på, så synes jeg, det er en god investering, siger Jesper Dahlgaard.

Han forventer, at det højest bliver nødvendigt at finde nyttejob til fem til ti unge i Rebild Kommune i løbet af året.

Flere nyheder fra TV2 Nord