Jobpatruljen besøgte 1500 virksomheder

Fagbevægelsens jobpatrulje har igen i år været på tur i landsdelen.

De frivillige i Jobpatruljen har haft travlt de sidste to uger. I alt 1504 gange har de banket på hos nordjyske virksomheder for at tjekke om der var unge under 18 ansat, og hvis der var, om de arbejdede under rimelige og lovlige forhold.

430 gange interviewede de frivillige unge i virksomhederne og det endte da også med 13 politianmeldelser af virksomheder, der ikke overholdt loven.

- De handler alle sammen om overtrædelser af restaurationslovgivningen, siger koordinator Mads Guldhammer, der betegner årets resultat som cirka status quo.

- Vi har fundet lidt færre grove tilfælde, men de har så været det grovere, siger han.

Specielt i Thy og på Mors var der bid i forhold til overtrædelser af rastaurationslovgivningen.

- Jeg sagde før vi tog afsted, at jeg troede, det var det vilde vesten derude, og det viste sig desværre at holde stik, siger Mads Guldhammer og understreger at de fleste overtrædelser er sket på baggrund af manglende viden om reglerne.

- Og så tror vi altså på at vi når længst med dialog, siger han og understreger dermed at de 13 politianmeldelser er sket af virksomheder, der bevidst har overtrådt reglerne.

Udover politianmeldelser har Jobpatruljen også givet både arbejdstilsynet og Skat besked om urent trav på de nordjyske arbejdspladser.


Seneste nyt

fra Nordjylland