Kæmpe Krøyer-værker til Skagen

Fra fredag kan fem af P.S. Krøyers, i bogstavelig forstand, største værker opleves på Skagens Kunstmuseer. Billedernes motiver adskiller sig fra det, man normalt forbinder med P.S. Krøyers pensel.

Skagensmaleren P.S. Krøyer var udover at være kendt for sine ikoniske friluftsbilleder, også en af sin tids måske mest anerkendte portrætmalere.

En ny udstilling er ved at blive gjort klar på Skagens Kunstmuseer, og her kan man opleve fem meterstore malerier af P.S. Krøyer.

- Det er en udstilling med fem af Krøyers største bestillingsværker, som han malede primært i København og et enkelt i Paris. Det er noget anderledes, end de værker vi normalt ser af ham især her i Skagen, hvor det meget er friluftsstudiet og det udenfor, som er de motiver, han mere eller mindre selv fandt spændende at gå ind i. De malerier, vi udstiller nu, er mere der, hvor han tjente sine penge, forklarer kunstfaglig chef ved Skagens Museer, Charlotte Linvald, til TV2 Nord.

VIDEO: Malerierne er ved at blive placeret på museet.

Museets direktør glæder sig til at vise de nye malerier frem.

- Jeg tror at ideen kom, fordi vi selv havde en stor fascination for den her del af Krøyer. Og så er de her værker aldrig vist sammen før, og de er i det hele taget meget sjældent vist frem, fortæller direktør ved Skagens Kunstmuseer, Lisette Vind Ebbesen, til TV2 Nord.

Selvom motiverne er en smule anderledes, i forhold til det man normalt forbinder med P.S. Krøyer, er der også ting som går igen, hvis man besøger den nye udstilling.

- Om det var en erhvervsmand fra Børsen, eller om det var en fisker fra Skagen, så var det det samme der interesserede ham, nemlig at få udtrykket i karakteren og personligheden til at står frem, siger Charlotte Linvald.

Udstillingen kan opleves fra fredag til og med d. 8. september. 

   


Seneste nyt

fra Nordjylland