Kæmpe-tank blev sendt afsted til Canada

02:21

Den nordjyske virksomhed Uni-Food sendte i dag en kæmpe tank, samt adskillige andre maskiner til Canada. De skal bygge en lakseforarbejdningsfabrik for en canadisk virksomhed.

Da en kæmpe-tank lavet af den nordjyske virksomhed Uni-Food i Storvorde endelig var samlet og klar til at blive sendt til Canada, var læsset for højt. Og så måtte tanken skilles ad igen.

Mandag blev en kæmpe-tank fra firmaet Uni-Food i Storvorde - der er kransekage-toppen på en rekord-ordre for firmaet - sendt af sted mod sit fremtidige hjem i Canada.

Men det var ikke uden udfordringer at få det 22 ton tunge, 14 meter lange og 4,5 meter brede monster afsted. Da tanken efter flere timers forberedelse var klar til at blive læsset på en blokvogn og sendt mod første stop i Hamburg, kunne man nemlig konstatere, at læsset ville overskride de tilladte 4,20 meter. Og så ville tanken - bogstaveligt talt - støde på udfordringer på vejen.

Derfor måtte tanken, der ellers var færdigsamlet, skilles ad igen, så læsset kunne komme ned på den tilladte højde. Og med to timers forsinkelse lykkedes det da også.

Se hvordan det hele gik i indslaget ovenfor og se i videoen nedenfor hvordan man arbejder, når så stor en tank skal på en lastbil.

02:39 Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord