Kim Larsen mindet på Radio Limfjord

01:50

Den nordvestjyske radiostation Radio Limfjord dedikerede mandag en time af deres sendeflade til Kim Larsen.

Danmarks afdøde nationalskjald, Kim Larsen, blev i dag mindet på Radio Limfjord. Radiostationen dedikerede en time af deres sendeflade til musikeren, som døde i går i en alder af 72 år.

Tændte man for Radio Limfjord i dag, var det svært at komme udenom Kim Larsens musik. På radiostationen, der dækker det nordvestlige Jylland, var en time af dagens sendeflade dedikeret til ”gavflaben fra Christianshavn.”

- Det er musikken fra 70’erne, 80’erne og 90’erne. Og især her i vores område er Kim Larsen bare alt, siger Elias Krause, musikchef hos Radio Limfjord.

Et udsagn, som bliver bakket op af radiovært Michael Rysgaard. I hans familie har Kim Larsens musik for længst holdt sit indtog – på tværs af generationer.

- Mine børn er tre år gamle. De kan synge ”Haveje”. Og min store pige på 10 år synger sange i skolen med Kim Larsen. Han er der hele vejen, siger han.

Så da nyheden ved middagstid i går bredte sig om, at Kim Larsen var sovet stille ind efter længere tids sygdom, var der ikke langt fra tanke til handling på Radio Limfjord. Elias Krause og Michael Rysgaard fik nærmest samtidig den samme idé.

- Og så blev det lynhurtigt besluttet, at vi ville lave en time udelukkende med Kim Larsens musik, siger Elias Krause.

En time, som var nem at fylde. Som bekendt efterlader Kim Larsen sig et musikalsk bagkatalog, der strækker sig over adskillige årtier.

- Kunsten er så at vælge, hvilke sange der skal spilles – eller nærmere – det svære er at fravælge de sange, der ikke skal spilles, siger Elias Krause.

Men selvom Kim Larsen altså ikke længere er iblandt os, synes der næppe at være nogen tvivl om, at både hans musik og mindet om ham for længst er blevet udødeliggjort.

- Det første, som min store pige sagde i går, var ’øv, nu nåede jeg ikke at komme til koncert med ham!’ Og ja, man kan ikke nå alt. Men vi har ham på plade, konstaterer Michael Rysgaard.

Den sidste koncert Kim Larsen nåede at spille i Nordjylland, var i august i år. Da spillede han sammen med sit band for 11.000 fans i Skovdalen i Aalborg.

Flere nyheder fra TV2 Nord