Klagede over kommunen og tabte 40.000 kroner

Deniz Mercan fik medhold i sin klage, og Aalborg Kommune måtte betale ham 59.000 kroner. Nu er han for rig til at få kontanthjælp.

Aalborg Kommune kritiseres for at udnytte et hul i lovgivningen, så de slipper for at udbetale kontanthjælp. Kommunen erkender, at der er borgere, der bliver snydt, men en række principielle domme fra Ankestyrelsen gør, at de et tvunget til at gøre, som de gør.

24-årige Deniz Mercan kom i 2010 til skade med sin ryg, da han var ansat i Forsvaret.

Han kom efterfølgende på sygedagpenge, indtil Aalborg Kommune sidste år erklærede ham rask. Deniz Mercan klagede til Beskæftigelsesankenævnet, og efter otte måneder fik han medhold.

- Det har været meget hårdt psykisk og skulle kæmpe med kommunen, og samtidig skulle afklare sig selv og få dagen til at hænge sammen, siger Deniz Mercan

Aalborg Kommune tilbagebetalte ham 59.000 kroner. Nu er han så for rig til at få kontanthjælp, og det næste halve år kan han ikke få nogen støtte. Aalborg Kommune ender med at spare 40.000 kroner.

- Det er træls at skulle være kastebold i systemet. Kommunen skal være der for at hjælpe borgerne, det er ikke borgerne, der skal kæmpe mod systemet, siger Deniz Mercan.

Hos Aalborg Kommune erkender man, at der er et hul i systemet, der gør det muligt for kommunen at spare penge på udbetaling af kontanthjælp.

- Jeg synes ikke, at det er i orden, at det er sådan, at når en borger vinder en sag, så bør det ikke være noget, kommunen og staten de kan tjene på. Som det er nu, så er det ikke retfærdigt, at borgerne taber, selvom de får ret i et ankenævn, det burde man lave om, siger Mai-Britt Iversen.

Ifølge rådmanden for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen er det en række principafgørelser fra Ankestyrelsen, der gør, at folk som Deniz Mercan bliver snydt.


Seneste nyt

fra Nordjylland