Klimaet debatteres på festival i Frederikshavn

Der er behov for, at vi ændrer ændrer adfærd, mener Connie Hedegaard.

I Frederikshavn er der i disse dage fokus på klimaet. Der bliver nemlig holdt Klima- og Miljøfestival på Frederikshavn Bibliotek, hvor flere prominente politikere og meningsdannere er mødt op for at diskutere de store klimaudfordringer.

Mandag aften er der paneldebat hvor blandt andre EU’s tidligere klimakommissær Connie Hedegaard og den nuværende præsident for Danmarks Naturfredningsforening skal gøre de fremmødte klogere på de udfordringer, der er med klimaet i såvel indland som udland.

Med i debatten er desuden flere lokale navne og det hele bliver styret af Clement Kjærsgaard.

Inden debatten talte TV2 Nords reporter med Connie Hedegaard, som mener, at selvom vi gør mange ting rigtigt i Danmark, så er der stadig flere områder, hvor vi bliver nødt til at gøre det bedre.

- Vi er rigtig gode til det med energi, men der mangler meget på transporten. Så det bliver noget af det, vi kommer til at høre meget til i de kommende år. Derudover skal landbruget også skulle yde noget mere. Og så er det altså sådan, at alle danskere bliver nødt til at tænke mere over hvordan vi forbruger, hvad vi spiser og hvordan vi gør det. Altså vores adfærd betyder også noget, siger Connie Hedegaard.

For Connie Hedegaard er det vigtigt at der bliver afholdes den slags debatter, som der mandag aften bliver afholdt i Frederikshavn.

- Det betyder noget, at borgerne i et demokrati forstår, hvorfor det her er vigtigt og at de har lyst til at diskutere det. I sidste ende er det rigtig vigtigt for at vi når i land med det her, slutter Connie Hedegaard.

Klima- og miljøfestivalen fortsætter til og med tirsdag, hvor der blandt andet vil være foredrag ved en af Danmarks førende klimaforskere, Jens Hesselbjerg fra Niels Bohr Instituttet ved Københavns Universitet


Seneste nyt

fra Nordjylland