Kluntet fugl trækker fugleentusiaster til Vildmose

Den særlige skestork kan lige nu opleves i stor stil ved Birkesø. Antallet af skestorke er det højeste, der nogensinde er målt i Danmark.

- Det er en flot fugl. Den er lidt kluntet, men det er også charmen ved den, siger Villi Olesen, der sammen med sin kone Birgit Olesen er taget på fuglekigning ved Lille Vildmosecentret.

Gennem deres kikkerter kan de spotte en stor koloni af skestorke ved Birkesø. En særlig fugl med lange, tynde ben og et næb, der minder lidt om en grydeske. Kolonien er ikke bare stor, det er den største samling af skestorke, der nogensinde er målt på dansk jord. 

Birkesø ved Lille Vildmosecentret blev dannet for et halvt år siden, og den nye sø har skabt optimale betingelser for skestorken. Søen er nemlig lavvandet, og der er masser af føde i søen, fordi den er ny.

Derfor er der blevet talt 264 skestorke i området, og det er Danmarks rekord - og noget, der i den grad kan trække gæster til: 

- Man bliver varm om hjertet, når man oplever, at der kommer så mange gæster, der også har en stor fascination for vilde dyr i naturen. Det er så skønt, siger Michael Tams Engberg, der er naturvejleder ved Lille Vildmosecentret. 

Skestorken er en relativ ny fugl i Danmark. De første skestorke kom til landet for lidt over 20 år siden fra Holland, og siden er de spottet forskellige steder i Danmark. Skestorkene ved Birkesø er formentlig fløjet fra Nibe til søen. 

Sådan ser den ud - skestorken, som nu kan ses ved Birkesø (Arkivfoto).
Sådan ser den ud - skestorken, som nu kan ses ved Birkesø (Arkivfoto).

 


Seneste nyt

fra Nordjylland