Kom helt tæt på: Kæmpetun udstillet på Nordsøen Oceanarium

En af de store kæmpetun fra sommerens fiskeauktioner kan nu opleves i skeletform på Nordsøen Oceanarium.

Den nordjyske sommer 2017 var på flere måder usædvanlig: Antallet af reelle sommerdage var historisk lavt, og de nordjyske fiskekuttere fik den ene sjældne kæmpetun efter den anden i nettet.

Tun, der siden blev solgt for rekordstore beløb på fiskeauktionerne i Skagen og Hirsthals.

En fisk på over to meter i længde og 200 kilo i kampvægt kan være en svær størrelse at forholde sig til. Men på Nordsøen Oceanarium kan man benytte sig af efterårsferiens fridage til at komme helt tæt på én af de store tun. I august sikrede oceanariet sig nemlig hovedet fra en tun på auktion, og siden er også skelettet blevet sikret, så de besøgende ved selvsyn kan se, hvor store krabater der egentlig er tale om. 

Simon Madsen, formidlingschef på Nordsøen Oceanarium, tog selv på auktion for at sikre sig fisken. For ham var det nemlig vigtigt at få vist, hvad det er for nogle ændringer, der er ved at ske med Nordsøen.

- Det er jo helt vildt, at der findes så store fisk. Vi er vant til at se torsk på oppe i 20-30 kilos klassen, og det, synes vi, er store fisk. Så det her er helt ekstremt. Vi vil rigtig gerne vise, hvad det er, der sker, hvad det er for nogle forandringer, der er i gang, og det er sådan noget som det her, sagde Simon Madsen dengang til TV2 Nord. 

Tunhovedet og skelettet ligger til frit skue foran det store bassin på Nordsøen Oceanarium, og de første mange gæster har allerede lagt vejen forbi.


Seneste nyt

fra Nordjylland