Koncentrer dig i trafikken

Politikontrol og en ny kampagne skal gøre bilister mere opmærksomme bag rattet.

En sms til kæresten, en adresse, der skal indtastes på GPS'en eller urolige børn, der skal have deres sut. Vi har travlt med mange ting, når vi kører bil. I hver tredje ulykke er uopmærksomhed en afgørende faktor, og det skal der sættes en stopper for nu.

Fra i dag sætter alle landets politikredse ind med kontrol af uopmærksomme trafikanter. Kontrollen forsætter frem til søndag.

- Hvis du er optaget af alt muligt andet end at køre bil, så kan du nemt overse andre trafikanter. Det svarer groft sagt til at køre med en pose over hovedet, siger Jon Schwartz, projektleder i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

Udover øget kontrol er der malet budskaber på 32 rastepladser. Beskeder som "Sæt håret nu" og "Ring og SMS inden du kører" skal få bilisterne til at ordne disse ting, før de sætter sig bag rattet.

Selvom det for nogen kan virke harmløst at kaste et blik på telefonen under kørslen, kan der nå at ske meget i den tid, man bruger på at sende en kort SMS. Hvis man kigger på telefonen i fem sekunder ved en fart på 50 km/t, har man kørt 70 meter i blinde.


Seneste nyt

fra Nordjylland