Korsbæk bygges i Aalbæk

En næsten tro kopi af Korsbæk fra Matador er ved at blive bygget af et nordjysk byggefirma.

Nordjysk byggefirma arbejder på højttryk for at bygge Korsbæk fra TV-serien Matador.

Filmbyen skal opføres i forlystelsesparken Bakken.

- Vi er ret pressede for byggetiden er enormt kort, forklarer direktør for Nordisk Element Byg A/S Per Gajhede, mens han viser rundt i hallerne på virksomhedens adresse i Aalbæk.

Her står de første facader til Korsbæks bygninger allerede klar. Og håndværkerne har travlt. De første huse skal flyttes fra Aalbæk til Dyrehavsbakken i starten af december og hele byggeriet af byen skal være klar til Bakkens åbning i april.

- Lige nu arbejder vi med det, som på tegningerne kaldes bygning 1. Det er "Agnes port", altså bygningen hvor Agnes og Røde bor og Agnes tjener penge ved at renovere borgernes bakker og det er en større omgang med bindingsværk og autentiske vinduer, forklarer Per Gajhede.

På Bakken er Torben "Træsko" Pedersen manden bag det enorme projekt.

- Det bliver kæmpestort. Faktisk kommer bygningerne til at fylde i omegnen af 2500 kvadratmeter og samlet løber omkostningerne op i tæt på 100 mio. kroner, forklarer han.

Bakkens gæster kommer til at kunne spise på Postgaarden, besøge Damernes Magasin og få en omgang stegt flæsk med persillesovs på Jernbanehotellet, hvor Per Pallesen har lovet at optræde som tjener Boldt ved særlige lejligheder.

Nordisk Element Byg A/S klarer stort set hele entreprisen selv, men har enkelte underleverandører til at stå for blandt andet pudsningen af de mange facader.


Seneste nyt

fra Nordjylland