Krimiserien Norskov er årets tv-program

På Facebook kræver seerne Norskov serien tilbage på skærmen Foto: TV2

1 af 2

Krimiserien Norskov løb i aftes med sejren som Årets nye TV-program til TV-GULD-prisfest i Købehavn.

Kriminalitet, lokale intriger og gammel kærlighed er omdrejningspunkt i den nordjyske krimi Norskov, hvor skuespilleren Thomas Levin har hovedrollen. Han vender tilbage til sin barndomsby og hvirvles hurtigt ind i en række opsigtsvækkende sager. Nu har serien fået prisen som årets TV-program. Det skete i aftes til BILLLED-BLADETs TV-GULD prisfest.

Birgit Hansen, der er borgmester i Frederikshavn Kommune, har om nogen fulgt tv-serien Norskov på tæt hold. Byen og dens borgere har spillet en væsentlig rolle i såvel udviklingen af serien som optagelserne af serien.

- Kæmpestort til lykke med prisen til holdet bag Nordskov, den er velfortjent! Norskov er en fantastisk tv-serie, og har været en fantastisk oplevelse for Frederikshavn, siger Birgit Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Norskov havde tv-premiere 21. september 2015. Forinden havde skuespillere, instruktører, fotografer og mange flere været i Frederikhavn gennem otte måneder.  Ikke mindre end 950 forskellige borgere har haft statisroller i seriens 10 afsnit.

Oplevelsen har været så god, at kommunen gerne en anden gang kaster sig over filmprojekter. Sådan lyder det fra Mogens Brag, der er formand for Frederikshavn Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg samt medlem af Den Vestdanske Filmpuljes bestyrelse:

- En guldpris til Norskov er så berettiget, synes vi heroppe i toppen af Danmark. Vi bidrager gerne til endnu flere film- og tv-produktioner. Vores erfaringer med Norskov viser, at der er gevinst ved at bidrage aktivt til ny dansk kultur. Både umiddelbart økonomisk og ikke mindst som katalysator for udviklingen i og af vores lokalsamfund, siger Mogens Brag.

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord