Kritik af Hjørrings gågade

 Kritik af Hjørrings gågade

Hjørrings gågade er bare seks måneder gammel, men har allerede kostet flere erhvervsdrivende massive tab på bundlinjen. Kunderne svigter - nu vil Hjørring Handelsstandsforening have bilerne tilbage i dele af gaden.

- Vi synes på baggrund af de erfaringer, vi har, at der skal ske noget i yderområderne, i Søndergade og det østligste del af Østergade. Her bruger folk ikke gågaden, og derfor opfordrer vi Hjørring Kommune til at åbne op for biler for eksempel som en sivegade i de områder, siger formand for Hjørring Handelsstandsforening, Per Boe Larsen.

Formanden for det politiske udvalg, der har ansvaret for gågaden, Ole Ørnbøl (Soc.Dem.), erkender, at der er stille i gågadens yderpunkter, og udvalget for teknik- og veje har da også netop besluttet at indkalde til offentligt borgermøde, hvor såvel kunder som erhvervsdrivende kan lufte deres oplevelser med gågaden og komme med eventuelle ideer til, hvad der skal ske.
- Vi er ikke på vej væk fra en gågade, men det kan godt være, at vi skal kigge på nogle muligheder for sivegade - for eksempel - nogle steder, siger Ole Ørnbøl og tilføjer, at der overordnet set ikke er noget galt med gågaden, som stadig er så ny, så den endnu ikke har vist sin styrke.

Hjørring Handelsstandsforening erkender, at gågaden visse steder fungerer godt, men formanden frygter, at flere forretningsdrivende enten tvinges til at lukke eller flytte fra gågadens yderområder, hvis ikke der sker en ændring, og bilerne kommer tilbage.
- Det vil være ærgerligt, for vi har ikke noget at bruge to tomme områder til i en gågade, siger Per Boe Larsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland