TV2 Nord

Kulminebørn på sommerferie i Hjørring

Den 29. juni kommer 120 dårligt stillede børn fra kulminedistriktet Katowice i Polen til Danmark for at få to ugers ferie fyldt med oplevelser. Frivillige fra beredskabsforbundet åbner dørene blandt andet i Hjørring.

Det er 17. gang at Projekt Østbørn løber af stablen. Polske børn inviteres til at tilbringe 14 dage på én af fire lejre, som ligger i Hjørring, Holstebro, Kolding, og Ishøj.

Borgmester Per Bødker Andersen, Kolding, har valgt at være ambassadør for projektet, og han er imponeret over den energi og handlekraft, der ligger bag gennemførelsen af lejrene.

- Jeg er stolt over at være ambassadør for Projekt Østbørn og håber, at min deltagelse kan være med til at give de polske børn en uforglemmelig sommerferie i Danmark. Under opholdet oplever børnene mange ting, som de aldrig har haft mulighed for at opleve derhjemme, f.eks. besøg i en forlystelsespark, zoologisk have eller bare at cykle eller bade i havet. Mange af disse oplevelser kan kun komme i stand ved at sponsorer støtter projektet økonomisk eller med gaver. Igen i år har mange sponsorer valgt at hjælpe, men der er stadig behov for at flere melder sig, for at børnene kan få et begivenhedsrigt ophold, forklarer Per Bødker Andersen.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord