Kunsten bestormet med ansøgninger

"Kreativitarium" skal få børnene væk fra skærmene. Foto: KUNSTEN

02:06

Det er ikke vasketøj, men kunst der hænger i museets have.

1 af 2

330 har søgt seks nye stillinger som formidlere og kunstnere til et stort kunstprojekt, der skal slippe børns kreativitet fri.

Ansøgningsfristen udløb i går kl. 12, og  i dag mandag 2. juli ved middagstid havde Kunstens medarbejdere talt sammen. Ikke færre end 330 ansøgninger til seks nyoprettede stillinger skal nu gennemgåes. Men det afskrækker ikke den kunstfaglige chef på Kunsten.

- Jamen vi er jublende glade. Det er hjerteblod for os, og vi kan mærke på ansøgningerne, at det er det også den anden vej fra, siger Stinna Toft.

De tre nye formidlere og tre nye udøvende kunstnere skal være en del af projekt Kreativitarium, som har til formål at få børnene væk fra skærmene.

- Børn skal bruge hænderne igen. De skal bruge deres sanser, og de skal gøre det i mødet med mennesker. Ansigt til ansigt - i en digital tidsalder, siger Stinna Toft.

Projektet har fået 11,2 mio. kr. af Nordea-fonden. Blandt samarbejdspartnerne er læreruddannelsen og Aalborg Kommune. Stinna Toft håber også, at der bliver lejlighed til at forske i, om det har en positiv effekt på børns udvikling, hvis de får lov at udfolde deres kreativitet i kunstneriske rammer.

Projektet går i gang til efteråret. Og stillingerne er begrænset til de tre år projektet løber.

I videoen herunder fortæller den kunstfaglige chef på Kunsten, Stinna Toft, om projekt Kreativitarium. 

00:31 Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord