Kvinde tiltalt for drab

Foto: TV2/Nord

Mandag formiddag startede retssagen mod et rumænsk ægtepar. Kvinden står tiltalt for at have overfaldet den 57-årige Vasile Severin og stukket ham ihjel med en kniv. Ægtemanden står tiltalt for at have slået og sparket den dræbte.

Den 29-årige rumænske kvinde erkendte i retten mandag, at hun havde stukket den 57-årige med en kniv, men hun nægter sig skyldig i manddrab, og forklarer at hun handlede i nødværge.

Drabet på Vasile Severin, som den rumænske kvinde står tiltalt for skete i en villa på Skovvej i Nørresundby før påske. Her forblødte Vasile Severin efter at være blevet stukket mindst 22 gange i højre arm, højre lår og højre side af brystkassen under et drikkelag.

Den 29-årige tiltalte kvinde forklarede i retten mandag, at hun og ægtemanden var i Danmark for at samle flasker. I huset i Nørresundby boede de sammen med flere rumænere på tre værelser.

Kvinden havde følt sig truet af den dræbte, og hun havde på dagen derfor medbragt en kniv i sit ærme. Hun forklarede i retten, hvordan Vasile Severin angiveligt havde overfaldet hende. Derfor stak hun ham i nødværge, mens de to var alene på hans værelse.

Sagen fortsætter i retten tirsdag og torsdag. Man forventer at kunne afsige dom i sagen den 9. maj.