Lånte tæpper hitter blandt flygtninge i teltlejr

00:38

I går forlød det, at flere flygtninge ved asylteltlejren i Thisted frøs om natten. Kommunen stillede efterfølgende tæpper til rådighed, og de er revet væk.

Da TV2 Nord i går besøgte asylteltlejren i Thisted kom det frem, at flere flygtninge havde problemer med kulden om aftenen. På trods af at bo i opvarmede telte beregnet til at modstå kulden, klagede enkelte flygtninge over, at de frøs om natten. Lige efter TV2 Nords besøg stillede Thisted Kommune uldtæpper til rådighed, og i går blev stort set alle 50 tæpper revet væk.

Thisted Kommune havde lånt uldtæpper af Beredskabsstyrelsen Nordjylland, som de lagde frem ved den fælles aftensmad til beboerne. Bedømt ud fra tæppernes popularitet tyder noget på, at flere af flygtningene har svært ved at holde varmen i teltene. Det overrasker Lars Sloth, direktør ved Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune.

- Det overrasker mig faktisk, at nogle skulle have frosset. Vi har haft omkring 200 mennesker til at sove i de her telte de sidste to kolde nætter, og der er ingen, der har beklaget sig, siger han til TV2 Nord.

Lars Sloth håber nu, at tæpperne kan løse problemet for dem, der fryser. Han fortæller, at Thisted Kommune i samarbejde med Beredskabsstyrelsen Nordjylland igen i aften deler tæpper ud til de flygtninge, der måtte ønske dem.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord