Lad påskeharen være!

Foto: Dyrenes beskyttelse (ARKIV)

Selvom det er påske, skal man ikke tage små harer med hjem, hvis man finder dem i naturen. Det er beskeden fra Dyrenes beskyttelse. - De kan godt selv.

Det er nærmest blevet en fast tradition på linie med påske. Hvert år henvender folk sig, fordi de har fundet forladte harekillinger i naturen.  I år er ingen undtagelse.

Dyrenes vagtcentral har på 1812,  alene i marts, modtaget 50 opkald om harekilinger i nød.  Men beskeden er, at man skal lade dem være.

- Folk har fundet små harekillinger alene i naturen. De er blevet set siddende alene og derfor tror vi mennesker, at de er alene. Det er de dog utrolig sjældent. Så man ender faktisk med at gøre mere skade end gavn, hvis man tager en harekilling med sig”, fortæller biolog Michael Carlsen fra Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelse.

 

Hvis man kommer til at tage harekillinger med hjemme er rådet i de fleste tilfælde, at de skal sættes ud igen, der hvor man har fundet dem. Så moren kan finde dem igen.Er man i tvivl om de er forladt, kan man ringe på vagtelefon 1812.

Flere nyheder fra TV2 Nord