Ladywalk på en benprotese

Connie Nielsen på 61 år mistede sit ene ben. Nu træner hun til at gå 12 kilometer ladywalk med sin protese. Foto: Michael Andersen

Connie Nielsen på 61 år mistede sit ene ben. Nu træner hun til at gå 12 kilometer ladywalk med sin protese.

Sammen med 15 andre deltog benamputerede Connie Nielsen fra Hjardemål i Thy lørdag i sportsdag i DGI Huset i Nordkraft i Aalborg. Hun mistede sit ben i maj 2012 på grund af et bakterieangreb. Men sit gåpåmod har hun i behold.

- Det var trods alt kun et ben. Det var ikke hjernen. Så ski' vær' med det. Jeg kunne få et nyt ben, siger Connie Nielsen, mens hun stavrer afsted. Hun får gode råd - om at tage længe skridt med protesen. Rådene kommer fra bandagistfirmaet Sahvas instruktører, hvoraf nogle selv er benamputerede.

- Vi benamputerede får nogle skavanker, fordi vi belaster kroppen på en anden måde. Så det er bare med at komme i gang med at træne, siger Daniel Wagner Jørgensen. Han har selv vist, at en benamputation ikke behøver være en hindring. Han har vundet en bronzemedalje i længdespring ved paraolympiske lege.

Connie Jørgensen har et knap så ambitiøst, men mindst lige så vigtigt, mål. Hun skal gå 12 kilometer Ladywalk med sin protese til maj. Problemet er, at den skaver, og det blev der kigget på i dag.

- Når man har fået så dyrt et ben, skal man sgu også bruge det, griner Connie.

Flere nyheder fra TV2 Nord