Influenza-sæson: Lægehus giver hjemløse og udsatte gratis vaccinationer

Et lægehus i Aalborg rykkede fredag ud til byens udsatte for at tilbyde dem en vaccination mod influenza.

Vinteren venter lige om hjørnet, og dermed er det også højsæson for influenza- og influenzavaccinationer. Men midt i højsæsonen for vaccinationer og ondt i halsen står en overset gruppe - nemlig hjemløse og socialt udsatte.

- Læger er ikke det, vi bruger mest energi på. Her handler det mere om at overleve end at leve livet, fortæller Johnny Steffensen, der er bruger af Café Parasollen i Aalborg.

Café Parasollen er et alkoholfrit spise- og værested, der giver tilbud om omsorg og samvær. Fredag fik Café Parasollen besøg af personale fra Alles Lægehus i Aalborg, som var rykket ud for at tilbyde socialt udsatte i Aalborg influenza-vaccinationer.

Hjemløse har samme ret til sundhedsydelser

Det var sygeplejersker fra lægehuset, der var rykket ud i den gode sags tjeneste med medikamenter mod influenza.

- De har jo fuldstændig ret til de samme sundhedsydelser, som du og jeg har. De får dem bare ikke, fordi de ikke formår at bede om dem, Elsebeth Juul Jensen, sygeplejerske hos Alles Lægehus.

Alles Lægehus i Aalborg tilbyder de gratis vaccinationer i samarbejde med Kirkens Korshær.

- Det er ikke for at få nye kunder. Det handler mere om, hvem man skal supportere som virksomhed. Skal man sætte en bandereklame op ude på Aalborg Stadion, eller skal man gå herned og gøre en indsats. Som virksomhed vil jeg hellere investere i det her end en bandereklame. Det her giver mere mening for mig personligt, siger Thomas Helt, ejer af Alles Lægehus.

Thomas Frank, der er hjemløs i Aalborg, er en af dem, der fredag fik tilbudt en gratis influenza-vaccination, og han hilser tilbuddet velkommen.

- Det er rigtig godt, fordi der er mange, der ikke får gjort noget ved det og får lavet en vaccination, og så bliver de syge og dårlige af det, Thomas Frank, hjemløs i Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland