Lærere i Frederikshavn nedlægger arbejdet

Foto: Michael Kragmann

Lærerne fra tre skoler i Frederikshavn Kommune har nedlagt arbejdet resten af dagen i protest mod, at ledelsen planlægger at fyre 13-14 lærere.

Bestyrelsen i Skoledistrikt Vest - Bangsbostrand, Ravnshøj og Gærum - nægtede i aftes at godkende budgettet for næste skoleår. Her kom det frem, at der skal afskediges 13-14 medarbejdere, mens man vil øge antallet af pædagoger med 3-4 nye ansatte.

Den udmelding fik fredag lærerne på de tre skoler til at nedlægge arbejdet. Det skete på et møde kl. 10.30.

- Det er faktisk en temmelig drastisk beslutning, men det er faktisk også en temmelig drastisk beslutning at skære 13-14 lærerstillinger, fordi skolerne er i forvejen temmelig presset, og hvis man så skal af med 13-14 lærerestillinger så har man et kæmpe problem, siger lærer på Bangsbrostrand Skole Jesper Larsen. 

Borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen, mener ikke at strejke er løsningen.

- Det er jo en alvorlig sag, at man har følt behov for at lave så kraftig en markering, at man har nedlagt arbejdet, så det tager vi selvfølgelig alvorligt, men det er jo ikke det, der løser problemerne, det er ikke det, vi finder pengene af, siger Birgit s. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

Lærerne er ikke de eneste i kommunen, der er mærket af Frederikshavns Kommunes pressede økonomi. Men det er et faldende børnetal, der blandt andet har fået Frederikshavn Kommune til at spare særligt i Skoledistrikt Vest, fortæller Birgits S. Hansen.

- Jeg er ked af at måtte sige, at det ikke kun er skolerne i kommunen, der er hårdt presset på økonomien. Frederikshavn Kommune er jo en fattig kommune, og vi vender hver en krone. Vi har været igennem nogle store besparelser, omstruktureringer og omlægninger, og vi er presset på økonomien, så jeg er ked af at sige, at det er stort set alle vores faggrupper, der arbejder rigtig, rigtig hårdt, siger borgmesteren.

Det er blandt andet et faldende børnetal, der, ifølge borgmesteren, er skyld i, at kommunen skal spare i skoledistriktet. 

02:06 Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord