Lærere skal undervise mere

01:47

1 af 2

Første skoledag i dag for mange nordjyske børn og samtidig første arbejdsdag for folkeskolelærerne. Og arbejdsdagen ringede ind til tonerne af kritik fra undervisningsministeren.

Lærerene skal undervise mere, og det er på bekostning af den tid, de i dag bruger på at forberede sig, mener den socialdemokratiske minister, Christine Antorini.

- Det er ikke fordi, lærerne i dag spilder tiden, men vi har nogle fantastiske dygtige lærere, som kan højne fagligheden i folkeskolen ved at undervise mere, siger Christine Antorini.

Den udmelding kommer bag på lærernes tillidsrepræsentant på Dronninglund Skole.

- Hvis vi skal undervise mere, hvad er det så, ministeren tænker, at vi ikke længere skal gøre, lyder det spørgende fra Lars Nielsen, Dronninglund Skole.

Han er i årenes løb blevet mødt med flere politiske opsange til lærerstaben, og tanken om at undervise mere er ikke ny.

- Vi har hørt det før, og det er ligesom om, at når der skal spares i det offentlige, så er det umiddelbart nemt lige at skære ned på skoleområdet, siger tillidsrepræsentant Lars Nielsen.

Han forudser, at ekstra undervisningstimer næppe vil give bedre undervisning, og dermed ser han heller ingen gevinst i forslaget - for dem det hele handler om, nemlig skoleeleverne.

- Vores forberedelse i dag bruges jo til netop at forberede undervisningen, så den kan holdes på det niveau, vi gerne vil, siger Lars Nielsen.

Flere nyheder fra TV2 Nord