Landdistrikter: Pulje til landet for lille

Minister vil omfordele renoveringspuljen fra by til land men beløbet er alt for lille mener landsdistrikterne

Et nyt forslag skal give landets landsbyer mulighed for at for få revet faldefærdige huse ned og istandsætte andre steder, bebuder by- og landdistriktsminister Carsten Hansen (S).

Men det vil ikke gøre stor forskel, at renoveringspuljen på 100 millioner kroner, nu skal omfordeles, så den i stedet tilgodeser landdistrikterne. Det mener formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

- Beløbet er ikke nok. Problemstillingen er større, end hvad midlerne er og kan overkomme. Det vidner indsatspuljemidlerne om, der gennem to år har afhjulpet problemet, men langtfra fjernet hele problemet, siger Steffen Damsgaard til Ritzau.

Det er Carsten Hansen, der i Jyllands-Posten kommer med forslaget.
Han vil omfordele renoveringspuljen på 100 millioner kroner, hvor storbyerne i dag får 77 millioner kroner. Nu skal byer med under 10.000 indbyggere i stedet tilgodeses. Derfor bliver fordelingen vendt på hovedet, så de mindre byer får 75 millioner.

Steffen Damsgaard glæder sig overordnet over, at der nu er kommet en omfordeling af midlerne.

- Det er et stort løft og et godt tiltag, men det er ikke nok. Vi er ikke i mål, siger han.

Steffen Damsgaard roser dog ministeren for hans initiativ, men mener også, at det er på tide, at landsdistrikterne får ekstra hjælp.

- Det er et rigtigt godt tiltag, så landdistrikterne får større andel af pengene. Der har været brugt mange midler til områdefornyelser i de større byer i en meget lang årrække. Nu er det de mindre byer, der skal tilgodeses, og det er på tide, siger han.

Samtidig påpeger han, at der endnu ikke er klarhed over problemets fulde omfang. Statens Byggeforskningsinsitut har tidligere anslået, at der er 10.000 faldefærdige boliger.

- Men det er måske endda for lavt sat, så der er en kæmpe udfordring endnu, siger han.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland