Legionella fundet i vand i ældreboliger

Aalborg kommune fandt legionella-bakterier i vandet i flere Ældre- og handicap boliger. Nu tester Ældre- og handicap forvaltningen vandet i alle deres bygninger.

En rutine kontrol afslørede for høje forekomster af legionella bakterier i 3 af Aalborg kommunes ældre- og handicap boliger. Nu tester kommunen vandet i alle der botilbud til ældre og handicappede. 

Legionella er en bakterie der findes i alr vand, men den kan ved de rette btingelser formere sig, så de kan blive farlige for mennessker.  De fleste tilfælde af lgionella vil slå ud som influenza, men bakterien kan forårsage dødsfald. 

-Vi har valgt at handle ud fra et forsigtighedsprincip, og derfor tester vi nu vandet i alle de bygninger, som vi selv administrerer. Det gælder både tilbud inden for ældre- og handicapområdet. Det gør vi for at undersøge, om resultaterne er udtryk for en generel udfordring med vandkvaliteten, fortæller ejendomsinspektør Tommy Jensen fra Ældre- og Handicapforvaltningen.

Bakterien udvikler sig i vand, der ikke bliver mere end 50 grader varmt, og problemet løses derfor ved at hæve vandtemperaturen, så alle bakterier dør. 

Tommy Jensen oplyser, at kommunen er ved at se på udstyr, så de kan komme legionella til livs. 


Seneste nyt

fra Nordjylland