Lettisk mand anholdt med tre kilo guld og paryk

Foto: Tommy Hald

Kvikke borgere i Kolding har hjulpet med at afsløre 36-årig, der formodes at stå bag tre røverier i Brønderslev, havde tre kilo guld på sig - og paryk fra røveri

Efter lang tids flugt er en eftersøgt lettisk mand blevet anholdt i Kolding, da han var i færd med at begå et indbrud.

Manden sigtes for mindst fem røverier rundt om i Jylland og desuden for en række indbrud, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Gennembruddet i sagen fik ordensmagten hjælp til. Det var borgere, der reagerede, da de opdagede, at den 36-årige gemte sig i en have i Kolding.

- Det er en virkelig stor tilfredsstillelse, at vi har fanget lige præcis denne gerningsmand, siger vicepolitiinspektør Frede Nissen i en pressemeddelelse.

I Nordjyllands Politi bekræfter man over for Ritzau, at den anholdte er den mand, der sigtes for at have begået tre røverier mod pengeinstitutter i Brønderslev.

De gik ud over Nordea, Jyske Bank og Dronninglund Sparekasse sidste år.

Politiet gik sidste år ud med en offentlig efterlysning af manden.

- Han må efter det foreliggende betegnes som farlig, lød det fra en politikommissær.

Ved anholdelsen i Kolding havde han tre kilo guld på sig. Og betjentene fandt også to parykker, hvoraf den ene ligner den, der blev brugt ved et bankrøveri i Vejle 1. april i år.

Manden mistænkes desuden for et røveri mod Fona i Vejle og for indbrud i Silkeborg.

Efter røverierne i Brønderslev sidste år fik Nordjyllands Politi en dna-profil på ham, og på den baggrund blev han efterlyst.

I lokalpolitiet i Frederikshavn ønsker man dog ikke over for Ritzau torsdag at gå nærmere i detaljer med efterforskningen.

Grundlovsforhøret med den lettiske mand finder sted torsdag eftermiddag.

Han er tidligere blevet udvist af Danmark for indbrud.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord