Levende laboratorium

[size=3]Et nyt botilbud for senhjerneskadede i Frederikshavn er samtidig et levende laboratorium for forskere, der skjult bag en spejlglasrude kan observere beboerne.[/size]

Andreas Jeppesen er en af de 12 senhjerneskadede, der netop flyttet ind i det nye center på Anholtvej i Frederikshavn. Han er samtidig flyttet ind i et levende laboratorium. Fra en plads bag en spejlglasrude kan forskere observere beboerne, når de opholder sig i det såkaldte flexrum for fx at tage nye hjælpemidler i brug.

Andreas har ikke noget imod at blive observeret.

- Hvis det betyder, at de kan blive bedre til at behandle sådan nogen som mig, der har været udsat for en ulykke, så er jeg helt med på den, siger Andreas, der blev kørt ned som 19-årig og i dag kun kan huske få minutter tilbage.

Det var Frederikshavn Kommune, der i forbindelse med kommunesammenlægningen, besluttede at hjemtage opgaven med de senhjerneskadede, og for at gøre centret ekstra attraktivt og tiltrække dygtigt personale, tilknyttede man det såkaldte "Living Lab."

- Foreløbig har vi aftale med University College Nordjylland og med Aalborg Universitet om, at de kan komme og observere og indsamle data til forskningsbrug. Men alle, der kan præsentere et seriøst projekt, er velkomne, siger lederen af centret Gitte Schimmell.

Beboerne og deres værger skal i hvert enkelt forskningsprojekt give deres samtykke til, at de kan observeres.


Seneste nyt

fra Nordjylland