Livsfarlig leg: Unge hopper i vandet foran færge

Tirsdag er der blevet sat advarselsskilte op ved færgelejet i Hvalpsund for at forhindre flere unge i at springe i vandet få meter fra færgen.

Det kan være ekstremt fristende at tage en dukkert, når sommervejret bliver så varmt, som det har været i år. Men i Hvalpsund er flere unge begyndt på en farlig svømmeleg - nemlig at springe i vandet ved byens færgeleje, når færgen Mary lægger til og fra.

Det har skabt utryghed for færgepersonalet, som frygter, at de unge skal komme til skade, når de rammer vandet bare få meter fra færgen og de store skruer, der bringer den frem og tilbage.

quote Skruerne under færgen kan trække mennesker ned under båden, og personalet er utrygt ved at sejle ud og ind, fordi det er umuligt at se unge mennesker i vandet.

Henrik Grøn Jensen, Vesthimmerlands Kommune

Derfor sendte Vesthimmerlands Kommune tirsdag en mand ned på havnen i Hvalpsund med advarselskilte under armen for at stoppe den farlige vandleg.

- Vi har fået henvendelser fra færgen om, at unge mennesker hopper i vandet her fra molen. Og det kan give nogle utroligt farlige situationer. Skruerne under færgen kan trække mennesker ned under båden, og personalet er utrygt ved at sejle ud og ind, fordi det er umuligt at se de unge mennesker i vandet, siger Henrik Grøn Jensen, driftsleder i Park og Vej ved Vesthimmerlands Kommune.

- Tør ikke tænke på følgerne

Skiltene, som nu gør opmærksomme på, at badning er forbudt fra færgelejet, er blevet sat op hele vejen langs vandkanten. Initiativet er taget for de unges skyld, fordi en dukkert så tæt på færgen kan være livsfarlig.

- Hvis man bliver trukket ned af sådan en skrue, tør jeg næsten ikke tænke på følgerne. Så tror jeg, man bliver hakket i stykker. Færgepersonalet er så utrygge ved det, og det dur jo ikke, siger Henrik Grøn Jensen.

- Vi håber, de unge respekterer forbudstavlerne. Vi kan ikke gøre andet. Hvis ikke er det jo så politiet, der må håndhæve skiltene, siger Henrik Grøn Jensen.

Større problem på grund af varmen

Problemet har været kendt i nogle år, men på grund af varmen har endnu flere unge i år følt sig fristet til at bade ved færgen.

- Vandet et utroligt varmt, og der er rigtig mange mennesker her i år. Men tidligere har vi ikke hørt, at det skulle være det helt store problem, siger Henrik Grøn Jensen fra Vesthimmerlands Kommune.

Vesthimmerlands Kommune vil nu resten af sommeren tjekke, om skiltene bliver hængende i Hvalpsund. Desuden opfordrer kommunen forældre til at tage en snak med deres børn om, hvor det er hensigtsmæssigt at bade.


Seneste nyt

fra Nordjylland