Løbsarrangør forlanger officiel undskyldning fra DIF

Arrangøren af cykelløbet med Contador, Jonas Mikkelsen fra Special Invite, tager nu til genmæle mod den kritik, DIF har rettet mod ham.

Det kom forleden frem, at arrangøren af gadeløbet i Aalborg med deltagelse af Alberto Contador, havde forsøgt at betale hold fra at sætte tempoet ned, 'så Alberto Contador kunne få en god oplevelse i Aalborg'.

Det fremgik af en mailkorrespondance, som DR er i besiddelse af. Jonas Mikkelsen måtte dagen efter cykelløbet står for fra alle flanker, og han var også på TV2 Nord, hvor han forsvarede sig med, at der i hans optik var tale om et show og ikke et cykelløb.

Det fik idrætsorganisationen DIF til at starte en undersøgelse af, om der er tale om matchfixing, så Mikkelsen i givet fald vil være udelukket fra at arrangere cykelløb i fremtiden.

Nu svarer Jonas Mikkelsen på kritikken, og han har udsendt følgende pressemeddelelse:

- Efter et par dage med beskyldninger om matchfixing mm. retter løbsarrangør Jonas Mikkelsen kritik mod DIF, som var blandt de første til at udtale sig negativt i pressen, skriver Jonas Mikkelsen.

- Jeg er meget overrasket over hvordan formanden for DIF, Niels Nygaard, kan udtale sig om forløbet, når DIF hverken har været i dialog med undertegnet eller DCU-formand Niels Sørensen (bekræftet per telefon i morges med Niels Sørensen). Jeg synes, at det er dybt utroværdigt, at DIF ved Niels Nygaard kan udtale sig negativt om min person uden at kende til forløbet og have undersøgt sagens omstændigheder til bunds, før man udtaler sig så kritisk, forsvarer han sig.

- Jeg forventer, at DIF kommer med en officiel undskyldning, da det blandt andet er DIF, som har pustet til historien om matchfixing.

Jonas Mikkelsen stiller også spørgsmålet til DCU:

- Hvorfor blev arrangørlicensen ikke frataget for en uge siden, hvis man var i gang med at begå noget kriminelt, da DCU kendte til tilbuddene til de danske cykelhold via den email, som Mogens Kristensen sendte rundt til DCU bestyrelse længe inden cykelløbet?

- Vi fik en mail retur fra DCU efter vores tilbud til Continentalholdene, hvor de kunne se, at der ikke var ansøgt om et showløb, og at vi derfor skulle følge reglerne for et åbent licensløb. Hvilket vi efterfølgende har gjort til punkt og prikke, siger Jonas Mikkelsen, som i pressemeddelelsen slutter af med at takke sponsorerne.

- Der skal lyde en stor tak til vores samarbejdspartnere, som har støttet os i den svære tid, og vi sætter stor pris på alt den positive feedback, vi har fået efter løbet. Vi glæder os allerede nu til næste arrangement, hvor vi allerede nu kan røbe at vores Setup næste år bliver endnu større, slutter Jonas Mikkelsen sin pressemeddelelse.

Hvad den sidste kommentar dækker, løfter han ikke sløret for. Ej heller om der er tale om et showløb eller et cykelløb.


Seneste nyt

fra Nordjylland