Løgstørvirksomhed vinder Initiativpris

Probeco A/S i Løgstør har skiftet kontoratikler ud med specialprodukter til medicinalindustrien, og det udløser nu flot pris fra DI Aalborg.

Hvad gør man, når de kontorartikler, man har produceret i årevis, pludselig bliver overflødiggjort i en mere og mere digital verden? 

Svaret på det spørgsmål har de for længst fundet hos Probeco i Løgstør, og det er i teorien ganske enkelt: Man omstiller sig.  Fra ringbind, brevordnere, plastlommer og papirkalendere er den 70 mand store virksomhed for længst begyndt at producere plastikbeskyttere til baseball- og rollespilskort, displaysystemer, som kan findes ved kasserne i Lidl, og urinposer, varmepuder og stomiudstyr, som medicinalsektoren har brug for.

Den nytænkning og omstilling har ikke kun sikret virksomhedens overlevelse, men har nu også udløst DI Aalborgs Initiativpris 2016.

- Det er imponerende, som Probeco har klaret sig. De er et fantastisk eksempel på en virksomhed, der har formået at tilpasse og omstille sig, uden det har kostet arbejdspladser. De har endda udvidet og skabt flotte resultater, siger Peter Rindebæk, forman for DI Aalborg, om årsagen til, at valget faldt på Probeco.

75 procent af produktionen fra Probeco bliver eksporterte til udlandet, og virksomheden er på vej med en tocifret millioninvestering i øget digitalisering og tobotteknologi, som skal øge kapaciteten i produktionen og kvaliteten af produkterne.

- Probeco er den helt rigtige vinder af årets Initiativpris, for de har netop skabt grundlag for vækst gennem initiativ og virkelyst inden for produktion og teknologi. De har evnen til at se muligheder og modet til at handle. Og samtidig tør de at holde fast i udviklingen af deres kerneprodukter, hvor de nu er blandt de allerbedste på markedet, siger Peter Rindebæk.

Prisen bliver overrakt den 3. november af Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Knud Kristensen.

- Som borgmester bliver man stol, når der udvikles virksomheder her i området, som gør sig godt både lokalt og globalt. Og det må man sige virkelig sige, at Probeco gør. Det er utrolig godt gået, siger Knud Kristensen.

Med prisen bliver Probeco A/S en af de 19 kandidater til DI's nationale Initiativpris, som bliver overrakt af prins Joachim i København den 18. januar 2017.


Seneste nyt

fra Nordjylland