Lys i horisonten for de barnløse

Flemming Møller Mortensen vil ændre loven, hvis socialdemokraterne kommer til magten efter et valg. Foto: Michael Kragmann

Socialdemokraterne vil afskaffe brugerbetaling på kunstig befrugtning, hvis de kommer til magten. Loven vil simpelthen blive rullet tilbage, siger folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen.

1. januar blev der indført brugerbetaling for kunstig befrugtning. En udgift på op mod 55.000 kroner for tre forsøg. De har betydet at antallet af par der ønsker kunstig befrugtning er faldet med 14 procent på klinikken i Dronninglund i årets første 5 måneder.

- Det var simpelthen det bedste sted at finde besparelser på sundhedsområdet, da vi gennemførte gennemopretningsplanen, sagde venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen (Venstre) på TV2/NORD i aften.

- Det er noget vrøvl, man kunne bare have taget pengene fra støtten til de private sundhedsforsikringer, siger Flemming Møller Mortensen (Soc.dem.),medlem, Folketingets sundhedsudvalg.

I dag lover socialdemokraterne så at rulle loven tilbage til de gældende regler før 1. januar 2011.

- Vi tænker meget nøje over det, når vi siger vi vil rulle en lov tilbage, men i det er tilfælde er vi helt sikre, siger Flemming Møller Mortensen (Soc.dem.), medlem, Folketingets sundhedsudvalg.

Barnløse år kan forvente, at det er noget at det første som bliver ændret, hvis socialdemokraterne kommer i regeringen efter næste valg. Et valg der senest skal være afholdt inden 13. november.

Flere nyheder fra TV2 Nord