Mange idrætsforeninger indhenter børneattester

 Mange idrætsforeninger indhenter børneattester

Det er nu meget få idrætsforeninger, der undlader at indhente de lovpligtige børneattester.

Nye tal fra de store idrætsorganisationer - DIF, DGI og DFIF - viser, at andelen af danske idrætsforeninger, der indhenter de lovpligtige børneattester, er øget fra 2008 til 2009. En undersøgelse fra 2009 fortæller, at det nu er otte procent af foreningerne, der angiver, at de enten aldrig eller kun nogle gange indhenter attesterne.

En repræsentativ undersøgelse blandt de danske idrætsforeninger fra november 2008 viste, at 15 procent aldrig indhentede børneattester, mens 10 procent oplyste, at de kun gør det nogle gange. Op mod en fjerdedel af de danske idrætsforeninger var altså på det tidspunkt i konflikt med loven, mens undersøgelsen fra februar og marts i år viser, at antallet nu er reduceret til otte procent.

- Det er opløftende, at antallet af foreninger, der nu indhenter børneattester, er øget betragteligt. Men vi skal naturligvis slet ikke have nogen foreninger, der bryder loven. Forældrene har krav på at kunne være trygge ved at sende deres børn til idræt, og det bidrager børneattesterne til, og derfor skal alle idrætsforeninger sørge for at indhente attesterne, siger formanden for DIF, Niels Nygaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland