Mange studiepladser bliver nedlagt i Aalborg

Det rammer Nordjylland hårdt, at regeringen vil nedlægge 4000 studiepladser på studier, der fører de færdiguddannede ud i ledighed.

Der er langt fra job til alle de unge, der bliver færdige med en videregående uddannelse. Derfor vil regeringen skære i antallet af studiepladser, så færre bliver uddannet til ledighed.

Universiteterne bliver hårdest ramt. På tre år skal universiteterne i alt skære 2363 studiepladser væk, og her bliver Aalborg Universitet ramt hårdere end andre universiteter.

Aalborg Universitet mister 540 studiepladser i løbet af de næste tre år. Nedskæringerne rammer særligt de humanistiske fag, hvor Aalborg Universitet i fremtiden skal optage markant færre studerende end i dag.

- Det er en kæmpe mavepuster. Men når ministeren tager så mange studiepladser fra os, så forventer jeg, at vi får flere pladser på eksempelvis lægeuddannelsen, hvor efterspørgslen efter de færdiguddannede er stor, siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet, til TV2/Nord.

Han får opbakning fra Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, som har været i kontakt med flere folketingsmedlemmer for at gøre opmærksom på, hvordan han ser på situationen.

- Jeg føler, at det er en straffeaktion mod Aalborg, for nedskæringerne går hårdere ud over Aalborg Universitet end andre universiteter. Det er fint, at man sikrer mod arbejdsløshed, men jeg er ikke tilfreds med måden, man gør det på, siger Thomas Kastrup-Larsen (Soc.dem.) til TV2/Nord.

Borgmesteren håber lige som rektoren på, at de 540 studiepladser bliver omfordelt, så Aalborg Universitet i stedet kan øge optaget på de uddannelser, hvor der er mangel på arbejdskraft.


Seneste nyt

fra Nordjylland