Mangel på dagplejere

Pasningsgarantien i Aalborg Kommune er truet af mangel på dagplejere

Nybagte mødre havde i dag kaldt til krisemøde i Grindsted, fordi udsigten til at den dagplejeplads de skal bruge ikke er der.

- Jeg skal have min søn passet fra i dag, men jeg kan kun få en plads i Vodskov. Det vil betyde en times transport hver vej, og det gør at jeg ikke kan nå at hente min søn før lukketid, siger Trine Larsson, Pædagogmedhjælper og mor til den 6 måneder gamle Malte til TV2/NORD.

Aalborg Kommune havde sendt Småbørnslederen for område Nord Øst til mødet. Han ville gerne hjælpe de fremmødte, men mangler de dagplejere der kan løse problemet.

- Vi har kørt nogle kampagner i Aalborg Kommune sidste år, men de har ikke givet nok dagplejere. Vi er opmærksomme på problemet og søger hele tiden nye dagplejere, siger Leo Gregersen, Småbørnsleder Nord Øst, Aalborg Kommune til TV2/NORD.

Manglen på nye dagplejere truer nu kommunens pasningsgaranti.

- Lige nu er det sådan at pasningsgarantien bliver opfyldet, men der er enorm meget pres på dagplejen, og der er nogle områder i kommunen hvor det giver problemer, siger Familie- og beskæftigelsesrådmand, Maj-Britt Iversen, Aalborg Kommune til TV2/NORD.

Flere nyheder fra TV2 Nord