Mangel på ingeniører kan true kommunal service i Nordjylland

Hver fjerde kommunalt ansatte ingeniør i Nordjylland er fyldt 55 år, og kun få unge ingeniører ønsker karriere indenfor det kommunale system. Konsekvensen bliver dyrere og dårligere service for borgerne, advarer ingeniørforeningen.

25 pct. af de kommunalt ansatte ingeniører i Nordjylland er fyldt 55 år og skal på pension indenfor en overskuelig årrække. Til sammenligning gælder det kun 11 pct. af de privatansatte ingeniører i regionen. Samtidig står de unge ingeniører ikke ligefrem i kø for at fylde de tomme pladser i det kommunale regi. Det viser nye tal fra Ingeniørforeningen.

I Ingeniørforeningens undersøgelse er det kun 12. pct. af de nyligt udklækkede ingeniører, der overhoveder ser den kommunale sektor som en mulig arbejdsplads. Det giver et rekrutteringsproblem af dimensioner, som bekymrer formanden for Ansatte Ingeniørers Råd, Ole Høyer.

- Det er først og fremmest den lave løn og de manglende karriere- og udviklingsmuligheder i kommunerne, der skræmmer de unge ingeniører, siger Ole Høyer.

Han råder de nordjyske kommuner til at oppe sig, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at holde på deres senioringeniører og rekruttere blandt de unge.

- Hvis kommunerne ikke kender deres besøgelsestid, kommer de til at stå i en helt uholdbar situation med alt for få ingeniører. Det kan bl.a. betyde, at langt flere ingeniøropgaver skal lægges ud til private firmaer, og det kan i sidste ende blive dyrere for skatteyderne i kommunen, lyder meldingen fra Ole Høyer.


Seneste nyt

fra Nordjylland