Dansk Byggeri raser: Mariagerfjord Kommune udskyder udbud af byggeri

Få timer inden entreprenører havde deadline for at give tilbud på byggeriet af en børnhave i Hobro, aflyste kommunen.

Der er ikke meget begejstring at spore hos Dansk Byggeri Nordjylland, når snakken falder på Mariagerfjord Kommune. Kommunen har nemlig sendt en ny børnehave i licitation ved entreprenører. Kort før deadline opdagede kommunen dog, at grunden, hvor børnehaven skulle bygges, muligvis var forurenet, og derfor udsatte de i 11. time udbuddet.

- Jeg synes ikke, det er ordentlig opførsel. Det er mangel på respekt for vores medlemmers tid og penge. Hvis man havde været omhyggelig nok i sin forundersøgelse, havde man vidst det. Når man beder om tilbud på sådan noget, er det et rimelig stort apparat man sætter i gang hos entreprenørene, siger formand for Dansk Byggeri, Hans Holm.

Udskudt - ikke aflyst

Det ved Mariagerfjord Kommune godt, og derfor beklager velfærdsdirektør, Peter Møller Rasmussen.

- Et langt stykke hen ad vejen er det en berettiget kritik. Vi er rigtig kede af, at vi måtte aflyse i sidste øjeblik, siger han.

Men det har været nødvendigt med flere undersøgelser af grunden for at fastslå, hvor forurenet grunden er. Hvis forureningen er farlig, vil man ikke bygge på grunden.

- Indtil videre har vi udskudt licitationen, til vi ved mere. Den er altså ikke aflyst, understreger Mariagerfjords velfærdsdirektør.

Efter denne sag har man taget forholdsregler til næste gang, der skal være et kommunalt byggeri på en af kommunens egne grunde:

- Vi skal være bedre til at snakke sammen på tværs af afdelinger, siger Peter Møller Rasmussen.

Han understreger desuden, at kommunen sædvanligvis plejer at få licitationen af offentlige bygninger til at glide gnidningsfrit.


Seneste nyt

fra Nordjylland