Måske slut med gratis parkering

Foto: TV2/Nord

Aalborg Kommune undersøger i øjeblikket om parkeringspladserne i Vejgaard og Vestbyen i Aalborg fremover skal koste penge.

Betalingsafgifterne i Vestbyen er i spil, fordi Aalborg Kommune prøver at aflaste det store pres fra biler i midtbyen. 

- Vi har bestemt intet ønske om at genere Vestbyens borgere, men undersøge om de parkeringsforhold der er nu om de kan gøres bedre, siger byrådsmedlem Kristian Schnoor til TV2/NORD.

Det bryder beboerne i Vestbyen sig ikke om.

- Det synes jeg da er helt forfærdeligt, for det er jo dyrt nok at bo her i forvejen, men jeg synes ikke, det er rimeligt, at når man har sin adresse her at man også skal betale for at parkere, siger Helle Ingerslev, der bor i Fredericiagade.

- En af fordelene ved at bo herude er jo, at der er fri parkering, og det har helt sikkert influeret på mit valg af bolig, at man kan parkere herude - gratis, siger Kathrine Mortensen, der bor i Vestbyen.

De mulige betalingszoner omfatter flere af Vestbyens og Vejgaards gader. 

Det drejer sig om Helgolandsgade, Fredericiagade, Istedgade, Dannebrogsgade, Absalonsgade, Dybbølsgade, Valdemarsgade, Reberbansgade, Sankt Jørgens Gade, Hasserisgade, Kong Christians Allé, Østre Havnegade, Teglvænget, Bonnensensgade og ved Tæppeland.

Hvis borgerne fremover skal betale for at parkere i Vestbyens og Vejgaards gader bliver det ligesom i midtbyen.

- Der skal stilles automater op. Det er den måde man løser det på i dag, og når man holder kører man sit dankort igennem og kører det igennem, når man kører igen, og betaler for den tid man holder, siger Kristian Schnoor.

Flere nyheder fra TV2 Nord