Masterturnering i bordfodbold

Masterturneringen Aalborg Open blev afholdt i Jomfru Ane Gade i denne weekend. Foto: Ivan Johan Hansen

Bordfodbold har fremgang i både medlemmer og turneringer. Senest har Aalborg Bordfodbold afholdt masterturneringen Aalborg Open.

Bordfodbold bliver ikke længere kun spillet i gymnasiefrikvarterer og på værtshuse. I den nystiftede bordfodboldklub i Aalborg er det en sport på højt niveau. Klubben har oplevet stor opbakning, hvilket har været med til, at de i weekenden stod for en af årets to masterturneringer.

- Jeg er mega stolt. Det er ikke længe siden, vi bare stod nede i en kælder og spillede med et bord. Nu har vi fire borde og mange medlemmer, siger formand for Aalborg Bordfodbold, Jesper Ovesen.

De seneste år har bordfodbold rykket sig i en mere professionel retning, og det stiller større krav til både udstyr og evner.

- Vi har meget mere kontrol over bolden, og det er på grund af bordet, på grund af mændene og på grund af bolden, siger Tage Miller, der betragtes som et af Nordjyllands største talenter.

Udover avancement i rækken er der ved masterturneringen også en landstræner at vise sig frem for. Selvom landstræneren endnu ikke vil betragte bordfodbold som en etableret sportsgren, er han ikke i tvivl om, at der er sket et gennembrud.

- Hvis man vil tage det skridtet videre, så er det muligt i dag, og det var det ikke for 10 år siden, siger landstræner David Kvistgaard.

Flere nyheder fra TV2 Nord