Medicinkort langt fremme i Nordjylland

Foto: TV2/Nord

En tredjedel af sygehuslægerne i Nordjylland bruger i dag det nye Fælles Medicinkort. Det er langt flere end i resten af landet.

Det er blevet nemmere at holde styr på, hvilken medicin patienter i Nordjylland får. Region Nordjylland er nemlig længst fremme i forhold til at bruge det nye elektroniske medicinkort. Det fortæller DR Nordjylland.

Især ældre patienter kan have problemer med at holde styr på, hvad for noget medicin de får. Men det bliver ikke noget problem fremover. Den nye ordning går nemlig ud på, at alle sygehuse, læger og kommuner registrerer, hvad for noget medicin de giver den enkelte patient i et elektronisk medicinkort. En tredjedel af sygehuslægerne i Nordjylland bruger i dag det nye system, og det er langt flere end i resten af landet.

- Idéen er, at alle aktører både på tværs af geografi, sygehuse, praktiserende læger, kommunen og alle, der er i berøring med patienten til enhver tid ved, hvad for noget medicin patienter får og i hvilke doser, siger IT-direktør i Region Nordjylland, Dorte Stigaard til DR Nordjylland.

I starten af det nye år kommer de praktiserende læger og til sidst også kommunerne med på det Fælles Medicinkort.

- Gevinsten for patienterne er, at vi ikke har så stor risiko for at komme til at fejlmedicinere eller udskrive noget medicin, som konflikter med noget andet medicin, som nogen andre har udskrevet. Derfor er det en større tryghed for patienten, siger Dorte Stigaard.

Det fælles medicinkort har været undervejs i snart ti år. Tidligere på året stoppede Region Hovedstadens hospitaler brugen af det Fælles Medinckort på grund af alvorlige fejl. Erfaringerne fra Region Nordjylland bruges derfor til at få systemet indført i resten af landet.

Flere nyheder fra TV2 Nord