Mere cykel - mindre trængsel

Aalborg Kommune vil have flere til at pendle på cykel. Det skal være med til at skabe mere plads på vejene.

Limfjordsbroen krydses hver dag af omkring 4500 cyklister. Og det tal skulle gerne blive meget højere. Det mener Aalborg Kommune, som siden 2010 har arbejdet for at få flere cykler på vejene.

- Det giver den daglige motion, så det har nogle sundhedsmæssige effekter. Og så er det en god måde at transportere sig rundt i byen, der mindsker trængslen, siger Anne Marie Lautrup Nielsen, som er civilingeniør og projekt leder for Aalborg Cykelby.

Projekt Aalborg Cykelby er en del af Aalborg Kommunes strategi for at få flere aalborgensere til at cykle. En af målsætningerne er at få andelen af cykelpendlere op.

I dag foregår 27 procent af de korte pendleture i Aalborg og Nørresundby på cykel, men i år 2025 skulle det gerne være på hele 40 procent af turene, at cyklen foretrækkes frem for bilen. Og udover det sundhedsmæssige gevinster, så håber Aalborg Kommune, at det også kan give lidt bedre plads på vejene.

- Det kan i hvert fald være en del af løsningen for at få en mere bæredygtig by, siger Anne Marie Lautrup Nielsen.

Limfjordsbroen er bare en af 13 faste tællestationer, der hver dag registrerer, hvor mange aalborgensere, der vælger cyklen.

Andre steder med fokus på cyklister er blandt andet cykelpendlerruterne fra Aalborg centrum til Universitetet, City Syd og Visse, og nye er på vej, blandt andet i Nørresundby og til Østhavnen.

Derudover er det infotavler, cykelpumper og høj sikkerhed, der skal lokke flere til at skifte fire hjul ud med to.


Seneste nyt

fra Nordjylland