Milliongave til Pelagic i Skagen

Under en rundtur på Skagen Havn havde fødevareministeren en stor pose penge med til fiskeforarbejdningsvirksomheden.

Der var ingen på Pelagic Skagen A/S der vidste, at fødevareminister Hans Christian Schmidt var i gavehumør, og havde taget et tilskud på 26.4 millioner kroner med som housewarminggave.

- Vi er så glade - det er lidt lige som at vinde i Lotto. Det var jo et tilskud vi havde søgt om, men vi vidste ikke at vi havde fået det, og det er lige som en anderkendelse af det her projekt, fortæller næstformand i Pelagic Skagen A/S Jesper Råkjær til TV2/Nord.

Virksomheden er resultatet af en fusion mellem to gamle fiskeindustrier. Med en investering på 136 millioner kroner i det nye fabriksanlæg, skulle virksomheden være godt rustet til fremtiden.

Forarbejdningskapaciteten på 1000 tons i døgnet gør Pelagic til Danmarks største sildeindustri. Og den fremsynede indretning af fabrikken er én af årsagerne til, at virksomheden får milliontilskuddet fra ministeriets udviklingspulje.

- Der er tre ting der gør det: de anvender den nyeste miljøteknik og det nyeste inden for arbejdsmiljø. Og sidst men ikke mindst, så optimerer de fiskens værdi i processen, forklarer fødevareministeren til TV2/Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland