Milliontilskud til spejderne i Mariager

Lokale- og Anlægsfonden har bevilget 1,3 mio. kr. til opførelsen af en helt ny spejderhytte i Mariager. Huset giver spejdergruppen muligheden for at udvide sine aktiviteter.

Millionbevilling
Med en bevilling på 1,3 mio. kr. fra Lokale- og Anlægsfonden kan den lokale spejderforening i Mariager nu opføre en 300 kvadratmeter stor spejderhytte, som vil skabe aktivitetsrum på en helt ny måde og samtidig kan fungere som inspiration for kommende projekter.

Unik spejderhytte
- Bevillingen fra Lokale- og Anlægsfonden betyder, at projektet nu kan realiseres. Vi har arbejdet på det her projekt i fem år og brugt mange ressourcer på det. Spejderhytten vil betyde, at vi ikke vil være så afhængige af vejret, som vi hidtil har været. Så det er et stort løft for hele spejdergruppen, at projektet nu kan sættes i gang, siger Christian Markussen, der er formand for spejdergruppen DDS-Mariager.

Multirum
I den ene halvdel af huset vil der være et opvarmet aktivitets- og fællesrum, som kan deles op i tre dele med to foldevægge. I midten af huset bliver der opført et uopvarmet atriumrum på knap 90 kvadratmeter. Rummet har et stort glasparti i hver ende, der kan skydes til side. Mellem atriumrummet og det opvarmede aktivitetsrum kommer fire store skydevægge, der kan stille rummene i forbindelse med hinanden, alt efter hvor mange og hvilke aktiviteter, der er i gang.

Rollespil i Mariager
En lokal rollespilsgruppe vil bruge området omkring spejderhuset og nogle af husets faciliteter, mens spejderne også vil stille huset til rådighed for dagplejemødre og børnehaver.

Støtte til projektet
Lokale- og Anlægsfonden var ikke i tvivl om, at de ville støtte opførelsen af projektet i Mariager.

- Spejderhytter har ikke udviklet sig siden den lukkede norske bjælkehytte. Spejderhytten i Mariager er en videreudvikling af fremtidens spejderhytte. Den giver helt nye muligheder og er i tråd med spejderlivet anno 2007, siger direktør i Lokale- og Anlægsfonden, Torben Frølich.

Prisen
Den samlede pris for spejderhytten er på 3,8 mio. kr.


Seneste nyt

fra Nordjylland