Minister ærgrer sig over DSB-direktør-exit

Transportministeren beklager, at DSB-direktør trækker sig. Han håber, bestyrelsen hurtigt finder en ny topchef.

Med et DSB i historisk økonomisk krise lægger transportminister Henrik Dam Kristensen (S) ikke skjul på ærgrelse over, at DSB igen skal ud og finde en ny topchef.

- Jeg beklager det meget og havde helst været det foruden, men jeg respekterer selvfølgelig Christian Roslevs beslutning, siger han.

Henrik Dam Kristensen understreger, at han havde store forventninger til Christian Roslev, der blev hentet til DSB som ny administrerende direktør for mindre end tre måneder siden fra en direktørstilling ved Nordjyllands Trafikselskab.

Ministeren er helt tryg ved, at DSB bestyrelse med formand Peter Schütze i spidsen finder en ny øverste direktør, der kan få det skrantende togselskab på fode igen.

- Opgaven for bestyrelsen er nu så hurtigt som muligt at finde en kompetent og dygtig administrerende direktør. Og jeg er helt sikker på, at alle i og omkring DSB er optaget af at få løst den opgave, siger Henrik Dam Kristensen.

Den nu forhenværende direktør skulle køre DSB videre efter en turbulent tid med blandt andet en fyring af den tidligere DSB-direktør Søren Eriksen. Han røg ud på grund af store økonomiske problemer i datterselskabet DSBFirst.

Christian Roslev erkendte så sent som for en måned siden, at DSB økonomi er i en elendig forfatning.

- Jeg tror, at vi alle er blevet overrasket over alvoren og volumen af virksomhedens økonomiske krise, sagde han.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland