Minister roser nordjysk idéklinik: Et unikt eksempel på udvikling

Innovationsminister Sophie Løhde (V) besøgte mandag Aalborg Universitetshospitals idéklinik. Det besøg gav ministeren indsigt i flere gode projekter opfundet af ansatte.

Innovationsminister Sophie Løhde lagde mandag vejen forbi Aalborg Universitetshospital og Region Nordjyllands idéklinik.

Klinikken får nemlig stor ros for at inddrage medarbejdere og patienter, når der skal udvikles nye produkter til sygehusene. Indtil videre er der kommet 600 idéer til, hvordan ansatte og patienter kan få en lettere hverdag. 15 af dem er ført ud i livet. 

- Jeg synes jo, det her er et unikt eksempel på, hvordan vi udvikler morgendagens løsninger og afkorter vejen fra en god idé til praksis i virkeligheden, siger Sophie Løhde (V).

Blandt de 15 produkter, der er blevet til noget, er en iltsut, der gør det lettere at give børn ilt, uden de bliver generet af det og river det af. Et andet produkt er en lille boks til patienternes ejendele, så sygeplejerske ikke skal bruge tid på at lede efter de løse genstande i sengen. 

Og idélysten bliver kun større af at se opfindelserne blive til virkelighed og brede sig til andre regioner. 

- Jeg glæder mig helt vildt til, at vi rundt omkring i hele landet kan åbne skabet og tage sådan en ud, hver gang et barn skal have ilt, siger Signe Bjørn, der står bag iltsutten og er narkosesygeplejerske på Aalborg Univeristetshospital. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland