Ministre sad ved kassen

Skatteminister Karsten Lauritzen og finansminister Kristian Jensen besøgte mandag MENY i Hjørring for at se nærmere på de udfordringer, dagligvarebutikkerne oplever.

Der var prominent besøg i fødevaremarkedet MENY i Hjørring mandag over middag. Skatteminister Karsten Lauritzen og finansminister Kristian Jensen besøgte butikken for at høre om de udfordringer, der er forbundet med at drive dagligvarebutik i Danmark.

- Vi vil jo gerne have, at folk handler lidt mindre ved grænsen og lidt mere lokalt. De sidste år har folk også fået flere penge mellem hænderne, og så er det spændende at se, om de bruger dem på noget, siger skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre).

MENY i Hjørring har 120 ansatte, men under mandagens besøg fik de to ministre lov til at give en hånd med, da de sad ved kassen for at opleve den del af hverdagen på nærmeste hold.

- I politik har man i årtier snakket om kassemedarbejdernes vilkår, men jeg tror, at det er de færreste politikere, der rent faktisk har været ude at betjene kunder i en butik, siger finansminister Kristian Jensen (Venstre).

Savner unge medarbejdere

Ministerbesøget var arrangeret af MENY og brancheforeningen De Samvirkende Købmænd. Købmand Henrik Svanhede fra MENY i Hjørring gjorde blandt andet de to ministre opmærksomme på udfordringen med at tiltrække unge medarbejdere.

- Han efterspørger blandt andet, at vi skal få nogle flere unge til at interessere sig for at arbejde i butikkerne. Butiksarbejde er meget varierende, så der er mange muligheder, hvis man arbejder i en butik, men jeg tror, at der er mange unge, der ikke er klar over, hvilke muligheder der åbner sig ved at blive butiksmedarbejder, siger Kristian Jensen.

Det var populært at blive betjent af de to ministre, og skatteministeren glæder sig over, hvad han så under butiksbesøget i Hjørring.

- Overordnet set går det jo godt i Danmark. Også i dagligvareforretningerne, siger Karsten Lauritzen.


Seneste nyt

fra Nordjylland