Mogens Jørgensen vinder Maren Prisen for Ulsted-serien

Foto: Per Harder

Lørdag aften blev TV2 Nords journalist Mogens Jørgensen hædret med en nordjysk journalistpris for serien om Ulsted Boldklubs serie-6 holdet.

Der var stående klapsalver, da TV2 Nords Mogens Jørgensen vandt Maren Prisen lørdag aften. Han vandt den for serien "Ulsted - Nordjyllands dårligste fodboldhold". 

- Jeg er stolt. Beæret og glad på hele TV2 Nords vegne. Man kan sige, vi har været ligeså mange omkring det her, som der er på et helt fodboldhold, siger Mogens Jørgensen. 

Serien er i 12 afsnit. Den følger et fodboldhold fra Ulsted, der mildest talt er virkelig dårlige til fodbold. Kampene bliver spillet med godt med leverpostej og øl i maven. Det styrker ikke ligefrem resultaterne på banen, men til gengæld styrker det sammenholdet og kammeratskabet, der i den grad må siges at være stærkt. 

Maren Prisen er en nordjysk journalistpris. Der var 13 indstillinger til prisen og fem nominerede.

- Det er jo ingen sag at lave det her når man har dygtige kolleger. Det er kæmpestort for os. Det er rart, at det ikke altid behøver være de kritisketing, der vinder. Det her, det handler om almindelige mennesker med  interesse. Det er dejligt, at det også kan vinde, lyder det fra den glade vinder. 

En del af begrundelsen for prisen lød: 

"Det er fornemt filmet, indfanget og formidlet af Mogens Jørgensen og hans kolleger, i en opsætning, der udstråler den selvsamme kærlighed til sporten, ikke mindst på det niveau, hvor entusiasmen lever på trods, men så meget stærkere. En helt særlig Mogens Jørgensen-måde at gå ind i stoffet på - på dets egne præmisser, solidarisk, kærligt og med blik for det store i det små.

Resultatet er et bevægende og meget morsomt stykke tv om menneskeliv i stort og småt og på godt og ondt. Mest godt."

Du kan se første afsnit af serien om Nordjyllands dårligste fodboldhold her. 

TV2 Nord var også nomineret for Nick og Tanja -  Efter ulykken. Du kan se afsnit 1 her og afsnit 2 her. 

Flere nyheder fra TV2 Nord