Mystisk vejrfænomen raserer landejendom

03:00

Foto: Michael Kragmann

1 af 2

Søndag viste vejret sig fra en side, man normalt kun ser i katastrofefilm på en landejendom ved Arentsminde nær Brovst.

Dagen derpå har Lene Enøe stadig svært ved at forstå, at den scene, hun i går var en del af, er virkelig.

- Jeg har nærmest ikke sovet i nat, for man tror jo, at man har drømt, siger Lene Enøe.

Lene Enøes ejendom blev søndag raseret af et voldsomt uvejr. Hun var ikke hjemme mens det skete, og vendte derfor hjem til en ubehagelig overraskelse.

- Jeg var målløs og tænkte 'Hvad fanden er der sket her?'. Min datter og svigersøn sagde 'Mor, hvad er der sket her?' Jeg ved det ikke, siger Lene Enøe.

Uvejret har blæst flere vinduer ind og fået tagplader til at lette. På en bygning har hele tagkonstruktionen været ved at flyve væk. Hvad, der forårsagede ødelæggelserne, ved Lene Enøe ikke, men der var tale om et yderst lokalt uvejr.

- Naboernes huse er hele. Mit er fuldstændig kapok, siger hun.

Lene Enøes naboer fortæller, at området blev ramt af et skybrud søndag eftermiddag, men det undrer hende, hvordan der kan være sket så store skader på hendes ejendom.

- Man tænker, hvorfor er det kun lige mit hus, det er gået ud over, hvordan kan det bare ramme ét sted?

Et bud på en forklaring er, at Lene Enøes ejendom er blevet ramt af en kraftig skypumpe, men den opfattelse deler TV 2 Vejrets meteorolog Andreas Nyholm ikke.

- Jeg tror ikke, at der er tale om en skypumpe, men man oplever ofte kraftige vindstød i forbindelse med tordenbyger, som dem, der ramte Arentsminde søndag eftermiddag, siger Andreas Nyholm til TV2/Nord.

- Jeg tror, at der har været tale om et såkaldt "downburst". Det er et kraftigt vindstød, som kan opstå i forbindelse med tordenbyger og som sagtens kan være af stormstyrke, lyder forklaringen fra Andreas Nyholm.

Flere nyheder fra TV2 Nord