Naboer til nedrivning er plaget af lugt og støv

I Hadsund har naboerne til det gamle Danish Crown-slagteri været plaget af både lugt og store støvskyer efter, at slagteriet blev revet ned.

I januar begyndte nedrivningen af det gamle Danish Crown-slagteri i Hadsund. Tilbage er nu kun oprydningen på byggepladsen, men oprydningen plager naboerne mere end nedrivningen. Man er i gang med at fjerne forurenet jord fra pladsen, og det skaber lugtgener for naboerne. Derudover flyver der også store støvskyer ind over husene, så de ikke kan holde ud til at sidde ude

- Vi er jo godt klar over, at det her er en nedrivningsplads, og vi har langt hen af vejen accepteret de gener, der har været. Men på det sidste, efter at de har revet bygningen ned, så er der kommet de her frygtelige støvgener, som vi ikke er glade for, siger Axel Schmidt, som er nabo til slagterigrunden.

Mariagerfjord Kommune har tirsdag modtaget en klage over lugtgenerne. Kommunen tog derefter ud til pladsen, men kunne konstatere, at der ikke kunne gøres meget ved lugten. De fulgte torsdag op på tilsynet på pladsen. Også Danish Crown vurdere, at man ikke rigtigt kan gøre noget ved luften, da jorden skal analyseres før det bestemmes, hvor jorden skal køres hen.

Danish Crown har modtaget en klage over støvproblemerne, og det er de gået i gang med at løse med det samme. Her har man været i gang med at feje vejene, så der ikke lå støv, og derefter hælde vand på. Men det viste sig ikke at være nok. I løbet af torsdagen er det meningen, at der skal sættes en sprinkler op, så støvet ikke flyver rundt i luften.


Seneste nyt

fra Nordjylland