Narko et kendt problem i Frederikshavn

TV2/NORD kunne søndag fortælle historien om, at narkoen flyder i Frederikshavn. Et billede flere af byens unge kan nikke genkendende til.

Det er ingen hemmelighed hverken for politiet eller for byens unge. Der er narko i Frederikshavn, og der er rigeligt af det.

- Det er temmelig udbredt her i Frederikshavn, det er jeg ret sikker på, siger Johan Gass, der bor i byen, til TV2/NORD.

Og han er ikke det eneste unge menneske, der kender til problemet.

- Vi ved jo alle sammen, at det er her i byen, men det er jo ikke os alle sammen, der har noget at gøre med det, siger Stine Pedersen, der er studerende i byen.

I 2011 havde politiet i Frederikshavn 293 beslaglæggelser af narko. Det er en stigning på over 50 % i forhold til 2010.

Politiassistent Jesper Knudsen fra specialpatruljen i Frederikshavn fortalte søndag i TV2/NORD om situationens alvor:

- Der er alle de stoffer, som folk de vil have. Man kan få det både i små og store byer i Frederikshavn Kommune.

Det udsagn bakker unge Sisse Brandenhoff fra Sæby op om:

- Jeg ved, at der er flere forskellige ting, der florerer i Sæby. Jeg ved ikke, om det er de helt hårde former for narko, men man hører om, at de unge tager kokain, fortæller hun til TV2/NORD.

Let at få fat i

- Hvis ikke man lige kan skaffe stofferne, så kender man nogen, som kender nogen, der kan gøre det for en, fortalte politiassistent Jesper Knudsen i TV2/NORD søndag.

Stine Pedersen, der læser og bor i Frederikshavn, fortæller, at hun flere gange har fået tilbudt stoffer, når hun var i byen;

- Men man kan jo så heldigvis sige nej tak, og så går de igen, siger hun.

EUC sætter ind

- Vi kan jo se, der er nogle elever, der har meget fravær og døjer med at komme i skole, og de er lidt sløve osv. Så efterhånden får vi jo sporet os ind på, at det er det (narko, red.,) der er problemet, og så tager vi fat om problemet, siger Søren V. Nielsen, udviklingschef ved EUC Nord.

I håbet om at komme problemet til livs, har skolen haft flere arrangementer i samarbejde med kommunen og politiet for at sætte opmærksomhed på, og forhåbentlig forebygge, brugen af narko.

- Det vi gør, det hjælper jo ikke på det salg, der foregår rundt omkring, det kan vi jo ikke gøre noget ved. Men det vi kan gøre, det er at gøre opmærksomme på problemstillingen i vores organisation, siger Søren V. Nielsen til TV2/NORD.

På erhvervsskolen EUC Nord i Frederikshavn, er de også opmærksomme på problemet.[/b]Der er ikke alene meget af det, men det er tilsyneladende også nemt at få fingrene i narkoen.


Seneste nyt

fra Nordjylland